LA PAS PRIN ASIA (1) – Introducere

Cu siguranta multi dintre voi se gandesc pe unde sa isi petreaca fie vacanta de Paste, fie cea de vara sau sarbatorile de iarna asa ca o sa vin si eu cu cateva idei de destinatii de aceasta data intr-o zona ceva mai indepartata, in Asia.

Pe parcursul a cateva articole ne vom plimba prin patru dintre principalele destinatii ale Asiei care atrag in fiecare an milioane de turisti proveniti din toate colturile planetei atrasi de peisajele spectaculoase prezente in aceasta parte a lumii, dar si de religia, cultura si traditiile de aici. In peripluul nostru prin Asia vom trece prin Malaezia, Thailanda, Singapore si Bali, cateva dintre destinatiile din ce in ce mai cerute si pe piata turistica din Romania.

 

Itinerariul nostru complet!

 

In circuitul nostru prin Asia vom pleca din Bucuresti cu destinatia Kuala Lumpur, Malaezia, via Amsterdam cu compania KLM, cu o escala de aproximativ 5 ore, unde vom petrece 4 zile pentru a descoperi capitala acestei tari, dar si imprejurimile.

Urmatoarea saptamana o vom petrece in Thailanda, intr-una dintre principalele destinatii turistice, Phuket, pentru a descoperi frumusetile si peisajele acestei zone. Transportul intre aceste doua tari il vom efectua cu cea mai mare companie low cost din Asia, respectiv Air Asia. Dupa un zbor de doar o ora peisajul se schimba complet de la cosmopolita capitala a Malaeziei la traditionalismul thailandez.

 

Kuala Lumpur – Phuket = 1000 km

 

Dupa ce ne incantam privirea cu minunatele peisaje din Thailanda ne indreptam spre Singapore. Dupa 2 ore de zbor tot cu Air Asia sosim pe taramul statului-oras Singapore sau orasul merlionului, aici avand ocazia sa vedem adevarate creatii ale geniului uman ingineresc, dar si modul in care partea veche se imbina cu partea moderna.

 

Phuket – Singapore = 1400 km

 

Dupa 3 zile petrecute in Singapore ne indreptam spre ultima noastra destinatie din cadrul acestui itinerariu si anume spre Bali. La bordul aeronavei Garuda Indonesia lasam in urma superbul si cosmopolitul Singapore si in aproximativ 3 ore ajungem in traditionalul Bali, unde vom petrece 7 zile, intr-una dintre destinatiile exotice cele mai cautate din intreaga lume si care a devenit si mai cunoscuta datorita cartii Eat, Pray, Love, in care autoarea acesteia, Elizabeth Gilbert, ajunge in Bali dupa un periplu prin Italia si India, incercand sa se regaseasca. Bali este cu adevarat un loc in care poti sa imbini utilul cu placutul datorita faptului ca acesta este unul dintre locurile din Asia unde poti vedea cu adevarat specificul si cultura acestui continent reprezentat printr-o serie de temple, dar si un loc unde te poti relaxa cu adevarat.

 

Singapore – Bali = 2200 km

 

Dupa aproximativ 3 saptamani si 4600 km realizati in Asia ne asteapta lungul drum spre casa pe care il vom realiza cu compania Qatar Airways, din Bali, via Doha spre Bucuresti. Cu siguranta ne vom intoarce cu amintiri extrem de placute, cu experiente greu de uitat, dar si cu ideea de a ne intoarce cat mai curand in acele locuri de basm.

Ne revedem in articolul urmator atunci cand vom discuta putin despre calatoria pana la prima destinatie a acestui traseu si anume capitala cosmopolita a Malaeziei, Kuala Lumpur.