LA PAS PRIN ASIA (4) – Taramul zambetelor: Thailanda

Astazi este timpul sa lasam in urma Malaezia si sa ne continuam aventura noastra prin Asia cu urmatoarea destinatie, the land of smiles: Thailanda.

Masina pentru transferul spre aeroport ne asteapta in fata hotelului. Ne vom indrepta spre cel de-al doilea aeroport al capitalei malaeziene de acolo de unde pleaca in general cursele spre alte destinatii din Asia si de unde opereaza cea mai mare companie low cost asiatica: Air Asia. Pe teritoriul acestui continent este cea mai recomandata companie pentru ca preturile sunt foarte bune. Pentru mai multe informatii aveti la dispozitie site-ul companiei: www.airasia.ro.

Dupa un zbor de aproximativ o ora aterizam pe aeroportul international din Phuket si urmeaza formalitatile pentru viza. Aeroportul Internațional Phuket este situat în partea de nord a insulei și este al doilea cel mai mare hub din Thailanda, dupa Bangkok. Exista zboruri foarte frecvente de la Bangkok, precum și zboruri directe către multe alte aeroporturi din regiune, inclusiv Singapore și Kuala Lumpur, precum și directe spre Europa și Australia, în sezonul de vârf. Aici pentru cetatenii romani este nevoie de viza care se poate obtine direct la sosirea pe aeroport. Este valabila 15 zile, iar pentru cei care depasesc aceasta perioada trebuie sa mergeti inainte de plecare la sediul ambasadei Thailandei la Bucuresti pentru a obtine viza. Va recomand sa va faceti inainte de plecare poze tip pentru viza de Thailanda si la orice centru foto va duceti cei de acolo stiu in general despre ce fel de poze este vorba. O sa primiti in avion un formular pe care trebuie sa il completati si cu care ulterior o sa va prezentati la biroul de obtinere a vizei. O sa trebuiasca sa platiti o taxa care este in jur de 35 de euro si apoi dupa ce obtineti viza puteti trece pe la biroul unde se aplica stampila pe pasaport si apoi sa va continuati drumul spre iesirea din aeroport. Formalitatile sunt destul de simple, insa normal timpul pierdut pe acolo intre toate birourile va ia putin din timpul petrecut in aceasta frumoasa destinatie.

La iesirea din aeroport ne asteapta ghidul nostru care ne va face transferul spre Hotelul Rawai Palm Beach Resort, unde vom petrece urmatoarele 6 nopti, un hotel de 4 stele situat la aproximativ 45km, deci cam 1 ora si jumatate fata de aeroport. Pe site-ul acestui hotel aveti mai multe informatii: www.rawaipalmbeachresort.com. Va recomand acest resort pentru o vacanta de relaxare pentru ca aveti la dispozitie toate facilitatile necesare pentru o vacanta cat mai reusita intr-o destinatie exotica. In receptia hotelului aveti si un birou de excursii, dar preturile sunt ceva mai mari. Chiar peste drum de hotel exista o agentie de turism si in functie de ce si cate excursii doriti sa realizati se poate negocia si o sa primiti discount-uri foarte bune. Noi am luat 3 excursii: excursie in Insula lui James Bond, plimbare cu elefantul si excursie in Insula Phi Phi si am platit aproximativ 150 euro. In articolul urmator o sa discutam pe larg despre toate excursiile realizate si ce puteti vedea in fiecare dintre ele. Tot langa hotel exista si un schimb valutar, aici moneda oficial fiind thai baht. Ca si paritate 1 euro valoreaza aproximativ 40 de bahti, iar 1 dolar aproximativ 31 de bahti. Pe langa hotel aveti si terase si restaurant unde puteti servi masa. Preturile in Thailanda sunt extrem de mici si puteti manca 2 persoane cu aproximativ 10-12 euro.

In ceea ce priveste destinatia noastra, Phuket este cea mai mare insula din Thailanda, avand 48 de km lungime si 21 km latime. Se afla situata in sudul Thailandei, avand iesire in partea de vest la litoralul Marii Andaman, iar in sud este conectata printr-o pereche de poduri rutiere cu provincia Phang Nga. Este cea mai mare insula a Thailandei si este denumita “Perla Sudului”, aflandu-se la aproximativ 860 km de capitala Bangkok. Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta destinatie este din noiembrie pana in februarie atunci cand va puteti bucura cu adevarat de cerul senin si de briza si puteti fugi de vremea rea din tara noastra. In decembrie 2014 mare parte de aceasta insula a fost distrusa datorita faptului ca a fost grav lovita de un tsunami format in Oceanul Indian, insa astazi nu mai exista nici o urma a dezastrului, totul fiind reconstruit. În ultima vreme, Phuket a devenit destinația de top, turismul transformând insula în cea mai bogată provincie din Thailanda.

Acum va las in compania a cateva fotografii si ne revedem in articolul urmator cu mai multe detalii despre ce excursii putem organiza in aceasta zona.

 

Ready to go!

 

Bye Bye Kuala Lumpur!

 

Up in the sky!

 

Si am ajuns in Phuket

 

Si incepe rasfatul!

 

Pool time!

 

Avem si plaja in interiorul resortului!